jueves, 21 de noviembre de 2013

2 ENTRADA 


QUE ES UN SEXTING ? I EL GROMING ?


Què és "sexting"? Sexting és l'acte d'enviar missatges o fotos sexualment explícits per mitjans electrònics, sobretot amb el telèfon mòbil.


"Què és el grooming? El grooming de menors en Internet és un fenomen que podríem traduir com a entabanament i que s'utilitza per a descriure les pràctiques online de certs adults per a guanyar-se la confiança d'un (o una) menor fingint empatia, afecte, etc. amb fins de satisfacció sexual (com a mínim, i quasi sempre, obtindre imatges del/a menor desnudo/a o realitzant actes sexuals) . Per tant està molt relacionat amb la pederàstia i la pornografia infantil en Internet. De fet el grooming és moltes vegades l'antesala d'un abús sexual."O


QUE ES EL ROOTKITS I EL BOTNETS? COM PODEM PREVINDRELS




"Què són els Rootkits? rootkit_ilustration Rootkit és un conjunt de ferramentes usades sovint pels intrusos informàtics o crackers que aconseguixen accedir il·lícitament a un sistema informàtic. Estes ferramentes servixen per a amagar els processos i arxius que permeten a l'intrús mantindre l'accés al sistema, sovint amb fins maliciosos. Hi ha rootkits per a una àmplia varietat de sistemes operatius, com Linux, Solaris o Microsoft Windows. Per exemple, el rootkit pot amagar una aplicació que cas una consola cada vegada que l'atacant es connecte al sistema a través d'un determinat port. Els rootkits del kernel o nucli poden contindre funcionalitats semblants."


COM PREVENIRLOS :

"És necessari un sistema que vigile no únicament l'activitat dels arxius en el disc, sinó que vaja més enllà. En compte d'analitzar els arxius byte a byte, ha de vigilar-se el que fan a l'executar-se. Un rootkit necessita dur a terme algunes tasques que es podrien considerar "típicas", com adquirir drets de root, modificar crides bàsiques al sistema operatiu, falsejar sistemes de report de dades del sistema... Totes estes tasques, una a una, comporten poc perill. Però totes elles, juntes i en el mateix moment, dutes a terme pel mateix programa, proporcionen informació clara de què quelcom estrany està passant en la computadora. Si les solucions antivirus fracassen definitivament a l'hora de detectar un rootkit, les noves tecnologies de detecció d'amenaces per comportament tenen la seua millor prova d'eficàcia en la detecció i bloqueig de rootkits". Estes tecnologies no basen el seu funcionament en condicionants prèviament apresos sobre patrons tancats d'identificació d'amenaces. El seu èxit es basa en la investigació intel·ligent i automàtica de la situació d'un procés en una computadora. Quan una sèrie d'accions es duen a terme sobre el sistema i totes elles (o, almenys, alguna) poden suposar un risc per a la integritat de la informació o el funcionament correcte de la màquina, s'avaluen una sèrie de factors que servixen per a qualificar la perillositat d'eixa tasca. Per exemple, que un procés vullga prendre drets d'administració en un sistema pot ser més o menys habitual. I té un cert risc, sens dubte, però no cal alertar per això. Un simple instal·lador per a un joc pot necessitar tindre drets d'administrador per a poder dur a terme les modificacions necessàries i poder executar-se correctament.""O per exemple, és possible que un determinat procés haja de romandre ocult, ja que no hi ha possibilitat d'interacció, o que un determinat procés òbriga un port en concret per a comunicar-se, o que registre pulsacions de tecles. Però totes eixes característiques juntes fan que el procés es puga considerar com una amenaça i siga necessari una anàlisi en profunditat per a poder autoritzar l'execució de manera segura.""

No hay comentarios:

Publicar un comentario